Hvornår bør jeg vælge opsætning af filt?

By:

Opsætning af filt er faktisk en mulighed, som du altid bør gøre brug af i forbindelse med malerarbejde. Du får nemlig et meget smukkere og langt mere holdbart resultat hvis du beklæder væggene med filt forud for malingen, end hvis du maler direkte på det bare puds.

Selv om du har gjort dig umage og slebet og primet pudset forud for påføring af maling, vil denne stadig binde bedre til det porøse filt, og efterlade væggen glat og ensartet. En af de helt store fordele ved opsætning af filt er – foruden det smukke slut resultat – at det stærke filt kan forhindre revner fra sætnings skader i at slå igennem malingen. Har du netop malet dine vægge, er det bare så ærgerligt hvis disse skæmmes af grimme revner eller sprækker næsten med det samme.

Filt, som består af tynde glasfiber tråde, vil ikke alene dække over eksisterende revner i pudset. Det vil også holde sammen på dette, således at nye revner vil få vanskeligt ved at opstå. Dette forudsætter selvfølgelig at pudset er sundt og tørt, og at revner og sprækker opstår som følge af sætnings skader i murværket – og ikke fordi pudset er svagt og smuldrende. I så tilfælde kan det nemlig vise sig nødvendigt med en fuldspartling i stedet for maling af vægge.

Få professionel hjælp til opsætning af filt

Ønsker du at få opsat filt som en del af et grundigt stykke malerarbejde, er det en god idé at få fat på en professionel maler. Opsætning af filt kræver nemlig at man er i besiddelse af såvel en pæn portion tålmodighed som et vist rutineret håndelag, hvis ikke filten skal krølle eller bule.

Hos Malerkanonen kan du altid finde en eller flere dygtige malere, som kan hjælpe dig med malerarbejde og opsætning af filt. Læs mere på https://malerkanonen.dk/opsaetning-af-filt/